Sigrid sin blogg -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Supersunne knekkebrød



Har akkurat lagd mej supersunne og kjempegode heimelaga knekkebrød! Kjempegode med for eksempel cottage cheese eller frukt på. Så, dåkke som lika sunt og grovt burde virkeli lage desse knekkebrøda. Ej bruka ikkje å følge ei bestemt oppskrift med akkurat dei ingrediensene som står der. Ingen av knekkebrøda ej laga er akkurat dei samme, for ej bare bruka det av korn og frø som ej finne i skapet. Men det enda alltid bra!

 

Dei ej lagde idag har desse ingrediensene. (Veit ikkje nøyakti kor mykje ej egentlig tok i av kvar, men dette er sånn cirka).
- ca1 dl. Solsikkefrø (Skulle egentli ha i meir, men hadde ikkje. Så anbefala å ha i 2 dl)
- ca1 1/2 dl. Linfrø
- ca1 1/2 dl. Sesamfrø
- ca2 dl. Gresskarkjærner
- ca1 dl. Havrekli
- ca1 dl. Heile byggryn
- Sammalt kveite grovmalt (Den hadde ej i til slutt berre for å lage massa til ei fast deig)
- ca 3 dl. Vatn 
 

Framgangsmåte:

  • Sett på ovnen på rundt 170 grader (Det glømte ej, så måtte vente lenge før ej kunne steike dei, woops).
  • Ta halvparten av solsikkefrøa, linfrøa og gresskarkjærnene og hakk opp/knus med en stavmiksar (eller anna kjøkkenmaskin som kan hakke opp). 
  • Ha alt det tørre, unntatt sammalt kveite, oppi en bolle og tilsett vatn sånn at det blir som ei blaut deig (cirka 3 dl). Ta i sammalt kveite til deiga blir litt fast. 
  • La deiga stå i 10 minutt
  • Del deiga i to og fordel tynt utover på kvar sitt bakepapirkledd steikebrett. 
  • Sett i ovnen, og la stå i cirka 3 minutt. Ta ut og del opp med ei pizzarulle i den størrelsen du vil ha knekkebrøda. 
  • Sett inn igjen knekkebrøda og la stå i cirka 8 minutt til. 
  • FERDII!


TIPS:

-Husk å sett på ovnen før du starta på deiga sånn at den er ferdigoppvarma.
-Viss du ikkje har noken kjøkkenmaskin som kan hakke opp frøa gjer det ingenting. Dette er første gangen ej he gjort det. Einaste som skjer er at knekkebrøda har fleir heile korn og frø i seg.
-Når du skal fordele deiga på steikebretta sparer du masse tid viss du tar bakepapir både over og under deiga og heller kjevler den utover enn å stå med ei kjevle og knøde lenge for å få det tynt og jevnt. Drag forsiktig av bakepapiret som du kjevla på.

 

Sånn! Så fort og enkelt. Og alt dette på en halvtime, max! Enjoy!

Har du laga heimelaga knekkebrød før?

-Sigrid

  • Les mer i arkivet Juni 2012 April 2012 Mars 2012
    Sigrid

    Sigrid

    Ditte er da bloggen min! Ej heite Sigrid, og er ei ganske så positiv jente! Her skrive ej om kvardagen, tanka og masse anna som eg føle for å skrive om :) Ej skrive på dialekt/nynorsk. e-postadressa mi: sigrid.oye.g@hotmail.com

    Kategorier


    Bilder Blogg Filmmelding Fotoshoot Header I HEART IT <3 Konkurranse Litt sakelige innlegg Mat Mobilblogg Musikk My closet Nattainnlegg REISE Skule Sommaren 2010 Sommaren 2011 Spørsmål/Svar Trening Video

    Arkiv


    Juni 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 Oktober 2011 September 2011 Juni 2011 Mai 2011 April 2011 Mars 2011 Februar 2011 Januar 2011 Desember 2010 November 2010 Oktober 2010 September 2010 August 2010 Juli 2010 Juni 2010 Mai 2010 April 2010 November 2009 Oktober 2009

    Siste innlegg


    Supersunne knekkebrød "Gratulerer med bestått teoriprøve" God morgen Ugle 20.04.2012 1 av 7 ferdig! En sånn der dag, du veit. Sommarslig I dag he ej ... Hadebra ferie, hallo kvardag!

    Lenker


    blogg.no

    Design


    Ina Anjuta

    Annonse

    bloglovin Norske blogger hits