Sigrid sin blogg -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Borte bra, men heime best .. eeller??Finally home<3 Sitte i godstolen og er godt pakka inn med klede.. og ej fryse og er trøtt. Er jo vandt med den gode varme sommartemperaturen som var i New York ej no!


Godt pakka inn<3

Har naturfagsframføring og norskframføring på onsdag, og har ikkje gjort noke på det enda, så burde kanskje komme igang no. Wish me good luck.. have no idea what to write..

-Sigrid

 • The Phantom of The OperaAaaAAAaaaAAaaA  Klokka 8 i går satt ej, Marit og mamma og pappa inni salen til musikalen The Phantom of The Opera, og venta spent på korleis det skulle bli! Vi hadde kjøpt orkesterplassa, så vi hadde god utsikt til scena. Vi tenkte at ditte kunne umuli vere bedre enn filmen, for kordan kunne dei få med alle kulissene slik at det vart så bra?


  Haha.. flott av mej i bakgrunnen på bilde

  Salen


  Etter forestillinga såg ej bort på mamma, og då grein ho gledestårer, og tårene berre fortsatte å trille lenge, haha. Musikalen hadde jo gått langt over hinna sine forventninga! .. Egentlig mine og, men eg har ikkje sett heile filmen enda, så ej va ikkje sikker på ka ej skulle sjå.

  Musikalen var heilt fantastisk! Alle sceneskifta, musikken, sangarane, akodespelarane, kulissene, .. ALT! En av dei beste musikalane ej he sett! En klar seksar til den musikalen altså!! Er forresten den lengste varte musikalen som har gått på broadway noken gang.

  Kjøpte meg Phantom of The Opera-veske og plakat også! Så skal henge opp plakaten på nyerommet mitt når den tid kjem!

  Men no var det tid for soving! Godnatt!

  -Sigrid

   

 • MOMA - New York  Idag har vi vore på Museum of Modern Art igjen (MOMA)! Vi vart så facinerte av den som vi var på i Washington dc, at vi berre måtte fare på den i New York også.


  Det var 7 etasje
  New York i isopor
  Ej og Marit fann oss en fin vegg og hadde en liten fotoshoot
  Gooodnatt!!

  -Sigrid

   

 • New York - dagen i bilder

 • Shopping i 5th Avenue  No har vi akkurat komt tilbake frå ein vellykka dag fyllt med shopping, mcdonalds, trasking i gatene, snikksnakk, og masse meir!

  Litt bilde frå dagen:

  Random bilde.. pappaa?? du som he tatt??


  Apple store  Fann dei søtaste hundebamsane!! Dei var gigantiske!! VIL HA!


  Times Square om kvelden


  Når vi gjekk tilbake til hotellet møtte vi på desse fjonge damene.. mange som tok bilde av dei, så vi slengte oss på! Men noken som veit ken det er?? Føle at eg har sett dei en plass før, men kan ikkje huske kor.  Eg trur at det vi brukte tida mest på i dag var på Apple store. Var der kjempelenge og testa ut iPad, iPhone, og andre små/store duppeditta frå Apple!

  Dei har tusenvis av deksel til iPhone og nyare iPoda og sånn, men ikkje noke til dei gamlaste iPodane, altså sånn iPod som eg har! Alle dei som dei hadde var så fine, men seff har dei ikkje noken som passa til iPoden min.. FML altså! ... Meeen heldigvis spurte vi til slutt, og da sa dei at dei selge noken på intenettsida si! WHML (Wiihuu my life)!!!Håpe berre at dei har noken fine der da! Har tenkt at iPoden min skal leve ei god stund til, så da må eg jo freshe den opp med noke nytt!


  Har på meg nyejakka mi som eg kjøpte idag btw

  Mamma og pappa kjøpte faktisk en iPad sammen, så no har Marit stjelt den og sitte og helde på med den. Men iPaden utkonkurrera ikkje min elskede Asus UL30J <3

  Men no la eg meg, god natt!

  -Sigrid

   

 • Inside US Capitol Building  Vi var på visning inne i dinne bygninga:

   


  Der fekk vi masse informasjon om bygninga og arkitekturen inni bygninga, først gjennom en kort film, og etterpå gjennom en guide. Og selfølgelig klarte eg å trykke på av-knappen på headsetta som vi måtte ha for å høre guiden, så då hørte eg ikkje noken ting! Men han såg så trøtt og umotivert ut, så hadde ikkje gadda å følgt med uannsett. Mamma sa ho syns det såg ut som han gjekk på autopilot!


  Taket på innsida av kuppelen  Statue av Abraham Lincoln...

  ... og mange andre kjente persona

  Arkitekturen i taket


  Han sa litt om indianarane si tid, og når dei budde i Amerika


  ... og om den vidare utviklinga!


  På filmen fekk vi vite litt anna interressant fakta om bygninga også:
   - Bygninga var ferdigbygd i 1892
   - Frederick Law Olmsted er arkitekten bak bygget
   - Over tre million folk besøka us Capitol i året
   - Bygget står som et monument for det amerikanske folket

  ... jaja, nok faktasnakk. Vi kom til New York i går, og har rigga oss inn på et passe fint hotell inni ei litt anonym gate nært Times Square! Idag har vi tenkt å egentli ikkje gjer så mykje, berre traske litt rundt og kanskje viss vi ser noke kjekt så blir det vel de vi gjer. So dagen blir egentlig berre en overraskelse! Wuhu!

  Då gjekk eg å lagde meg til!

  Klokka i New York: 12:31
  Klokka i Norge: 18:31

  -Sigrid

   

 • National Museum of Modern Art (Washington)  I går (Søndag) var vi på National museum of modern art i Washington og såg oss rundt om der. Vi hadde egentlig tenkt oss til George Town, men sida det regna sånn då, tenkte vi at det ville bli bedre å vere inni ei tørr bygning og få litt kunst gjennom augene, istaden for å gå gjennom ei gate og bli kliss blaute av regnet!

  Bygninga/-ane der museumet er, er utrulig stor og museumet er på ein måte både over to bygninga, en eldre del og en nyare del.


  Gamlebygget


  Nyebygget

  Når vi gjekk inn i museumet, var vi forberedt på at vi måtte betale litt for kvar person å komme inn, men museumet hadde visst følgt trenden her i Washington om at nesten alt av museum og turistatraksjonar skal vere GRATIS! Så då berre gjekk vi rett inn! Eller.. dei hadde også følgt trenden om at vi må gjennom en sikkerhetskontroll i alle veskene og sekkane. Men det er jo egentli berre bra at det er sikkerhetskontroll på alt!

  Når vi kom inn, tenkte vi også at det ikkje var lov å ta noke bilde der inne, men jooda, dei hadde følgt trenden i Washington om at det er lov å ta bilde i museum og dei, hehe! Så her er litt av bilda vi tok av kunsten:
  Syns ditte bilde var litt stili, for viss man står skikkeli langt unna ser det ut som et vanlig bilde, men ....


  Viss du går nært det, er det egetnli berre masse rare rundinga
  Syns de va sitli me korleis dei hadde plasert lyse i forhold til kunsten, slik at det vart skygge på veggen bak


  En heil vegg var slik


  Red, yellow, blue
  Ob je ct iv ity

  Dei hadde eiga Edvard Munch-avdeling der òg 


  Marilyn M.


  Gangen over til gamlebygget


  I gamlebygget var der nesten berre gamle bilde, og ikkje så spennande som i nyebygget, så vi var der ikkje så lenge. Men i gamlebygget hadde dei en butikk med masse forskjellige småbilde, og eg kjøpte med to Andy Warhol bilde til å ha på nyerommet mitt! Kjøpte to bilde av han som eg syns identifisera meg på en måte.

  Men no må eg sove! God natt! .. eller ... det er egentli morgen med dåkke no, så God Morgen!

  Klokka i New York: 01:30
  Klokka i Norge: 07:30

  -Sigrid
 • Sightseeing i Washington DC  Etter ei lang reise på cirka 24 tima, kom vi oss endelig til Washington DC, og no he vi vore her i en dag og he allerede opplevd og sett ganske mykje! Har vore på sightseeingbuss rundt om her, så vi har fått sett mange av dei kjente bygningane, som Det kvite hus, Capitolbygninga, visepresidenten sitt hus, Washington monument, og fleir. Vi bur på et hotell som heite Rennessanse Hotel sånn litt utafor china town.

  Bilde frå dagen:

  Leigebilen våra

  Utsikta frå hotellromme


  Det kvite hus (baksida)


  He alltid hatt lyst til å prøve sånne rulleting som man står på!
  Det kvite hus (framsida)

  Drømmehuset mitt!<3

  Va innpå en butikk der man kunne ta sånne bilde... Så eg lagde meg litt demokratisk


  Der var folk som sto og lo av meg, hehee


  Disse husa minne meg litt om San Francisco


  Lincoln Memorial eller "huse me svømmebassenge" som ej og Marit kalla de! De "svømmebassenge" er forresten der det er filma inn til filmen Forrest Gump.

  Mannen som satt forran meg i bussen. Vil ha sånn hue alstå<3


  Capitol Building

  Eg og Marit stoppa opp og tok litt kjekke bilde frå Washington Monument, og fekk oss noken latterkrampe...
  ... var noken som stoppa opp og såg på oss, og seinare så såg vi noken av dei personane og då tok dei også sånne bilde!

  Washington National Cathedral


  Alle søppelbøttene er fulle og med masse søppel rundt.. ææsja

  Imorga har vi tenkt å sjå oss litt meir rundt og ta meir bilde, og vi fann oss også en kjekk H&M butikk og en fin Zara butikk som vi har tenkt oss på! Og sida eg ikkje fann Panda Express idag, fortsette leitinga imorga!

  Klokka i Norge: 07:04

  Klokka i Washington dc: 01:04

   

  En ting til!!! --> Gratulerer me dagen (lørdag) Rebekka! Gla i dej<33


  -Sigrid

   

   

 • Pakking til USAtur!  No helde eg altså på å pakke til eg skal til USA! Kan ikkje sei at ej har komt mej så veldi langt, men de går jo framover. Skal ikkje ha med mej så mykkje heller, for trur egentli eg skal shoppe en del der.. iallefall de eg har planlagt!

  Eg reise altså i natt. Vi kjøre heimafrå til Vigra sånn cirka 4 trur eg, så skal vi ta fly til Oslo. Så tek vi fly derifrå til Køpenhavn, såå blir neste fly til New York. Og etter det tog i to tima til Washington DC der vi skal vere i tre dagar! Mange mellomlandinga og stopp..

  Sida eg har vore i New York før, berre slenge ej me litt bilde:  Panda express er den beste fast food shappa som fins! Dei he den beste kyllingen. Gler meg til å få smake de igjen!
   

   

  Empire state of mind - JayZ & Alicia Keys

  Party in the USA - Miley Cyrus

   

  Men no var de tilbake til pakkinga! Litt kjipt viss eg kjem til usa, også he ej glømt noke!

  -Sigrid

   

 • Les mer i arkivet Juni 2012 April 2012 Mars 2012
  Sigrid

  Sigrid

  Ditte er da bloggen min! Ej heite Sigrid, og er ei ganske så positiv jente! Her skrive ej om kvardagen, tanka og masse anna som eg føle for å skrive om :) Ej skrive på dialekt/nynorsk. e-postadressa mi: sigrid.oye.g@hotmail.com

  Kategorier


  Bilder Blogg Filmmelding Fotoshoot Header I HEART IT <3 Konkurranse Litt sakelige innlegg Mat Mobilblogg Musikk My closet Nattainnlegg REISE Skule Sommaren 2010 Sommaren 2011 Spørsmål/Svar Trening Video

  Arkiv


  Juni 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 Oktober 2011 September 2011 Juni 2011 Mai 2011 April 2011 Mars 2011 Februar 2011 Januar 2011 Desember 2010 November 2010 Oktober 2010 September 2010 August 2010 Juli 2010 Juni 2010 Mai 2010 April 2010 November 2009 Oktober 2009

  Siste innlegg


  Supersunne knekkebrød "Gratulerer med bestått teoriprøve" God morgen Ugle 20.04.2012 1 av 7 ferdig! En sånn der dag, du veit. Sommarslig I dag he ej ... Hadebra ferie, hallo kvardag!

  Lenker


  blogg.no

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse

  bloglovin Norske blogger hits